Планування кухні
Розмір і форма приміщення Вашої кухні підкажуть Вам найкращий спосіб використання простору. Основні робочі точки - мийка, плита, духовка і місце готування / сервірування - повинні утворювати трикутник і розташовуватися в непрохідній зоні. Такий принцип планування часто називають «робочим трикутником», він дозволяє раціонально організувати простір кухні, скорочуючи витрати часу на переміщення між найбільш використовуваними точками. Для реалізації оптимального планування, можливо, буде потрібно часткова зміна розводки комунікацій, наприклад, водопровідних і каналізаційних труб і електропроводки.
Розташування основних приладів
В ідеальному варіанті, робоча поверхня повинна бути з обох сторін мийки і плити. Окремо стоячв кухонна плита додасть кухні схожість з робочим простором професійного кухаря. Якщо Ви віддаєте перевагу вбудованій техніці, подумайте про розміщення одно- або двокамерної духової шафи. Передбачте достатньо вільного місця перед приладами з фронтальним завантаженням, такими, як духові шафи і посудомийні машини. Розмістіть посудомийну машину по сусідству з мийкою, щоб перед завантаженням в машину посуд можна було обполоснути.